Om Oss

Fra elektronikkverksted på loftet til eksportbedrift med globalt marked

BioControl AS ble startet av Even Jahren hjemme på gården Grimstad i Rakkestad, Østfold i 1991 – og har siden da levert høyteknologiske løsninger for husdyrbruket. 

Elektroniske individmerker for husdyr er i dag et avgjørende hjelpemiddel for sporbarhet og automasjon. Helt fra starten har BioControl bygget opp omfattende erfaring med å integrere elektronisk individmerking i digitaliseringen av husdyrbruket.  

Dette har blitt vår kjernekompetanse, og våre avlesere og digitale systemer brukes av bønder og husdyrforskere i store deler av verden.

0
+
År med høyteknologiske løsninger
0
+
Brukere av Vadia
0
+
Fornøyde husdyr
0
+
Ansatte

Lokal - og internasjonal​

Etter den spede starten på Evens loftskontor i 1991 har vi nå blitt en eksportbedrift med ca 20 ansatte i Norge, 23 ansatte i vårt polske datterselskap, og to personer på salgs- og servicekontoret i USA.

Vår ambisjon er å være ledende på automasjon gjennom bruk av RFID-teknologi i husdyrbruket.

BioControl AS har hele tiden vært forankret midt i matfatet, i Rakkestad, en av landets største kommuner når det kommer til matproduksjon. Grisehuset er omgjort til produksjonslokaler for elektronikk og mekanikk for verdensvid eksport, men kornproduksjonen på gården er fortsatt høyst oppegående.

På denne måten har vi beholdt tilhøringheten vår, samtidig som utviklingen og produksjonen av nye høyteknologiske løsninger har husdyrbrukere i alle land i fokus.